Комарници

Политоп роло комарник

Најдобра заштита од инсекти!

Роло комарниците се тип на комарници кои што се најмногу во употреба. Резултат на тоа е практичноста на истите.

Лесно се отвораат и затвораат, а тоа се должи на осовината на комарникот на која се намотува мрежата на комарникот, а истата осовина е опремена со федер кој што помага при отворањето и затворањето. Овој тип на комарник, завзема многу малку простор на прозорецот затоа што целиот комарник е ставен во алуминиумска кутија со пречник 45mm. Стандардни бои се: бела и кафеава. Рокот на испорака е 2-3 работни дена.